Levend verbrand

Het nieuws over de Jordaanse luchtmachtpiloot Muath Kasasbeh sloeg vandaag bij ons thuis in als een bom, ook al vermoedden we al langer dat hij dood was. Levend verbrand door de barbaren van ISIS, al een maand geleden. Op Twitter zie ik een fatwa van ISIS langskomen die stelt dat je mensen mag verbranden. Ik laat hem zien aan mijn partner. Hij vertelt me een verhaal uit zijn jeugd.

Hij zal een jaar of acht geweest zijn. Het terrein tegenover zijn ouderlijk huis wordt nu ontwikkeld tot een jachthaven met appartementen en restaurants eromheen. Maar jaren geleden was het nog gewoon woestijn.

Opa was op bezoek. Hij zat aan de rand van de woestijn. Het jongetje zat naast hem in het zand te spelen. Hij zag wat mieren lopen, stak een lucifer aan en gooide die naar de mieren. Opa gaf hem een flinke draai om zijn oren en wreef zijn gezicht door de mieren.

Ontdaan kwam het jongetje thuis en vertelde aan zijn vader wat er gebeurd was. ‘Opa heeft gelijk,’ zei zijn vader. ‘De enige die mensen mag verbranden, is Allah.’ Hij vertelde over de hel en zei: ‘Alles wat een ziel heeft, mag door mensen niet verbrand worden. Mensen niet, dieren ook niet.’

Mijn partner kijkt opnieuw naar de fatwa van ISIS. ‘Wat hier staat, dat klopt dus niet,’ zegt hij.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Midden-Oosten, Oorlog & geweld, Religie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Levend verbrand

  1. Er zijn niet genoeg mieren, of niet genoeg atheisten in de wereld…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s