Earthrise: op zoek naar milieu-oplossingen

Earthrise is een nieuwe documentaireserie van Al Jazeera, die het kijken meer dan waard is. De serie zoekt naar oplossingen voor milieuvraagstukken en brengt projecten in beeld die daar vanuit ecologisch, wetenschappelijk, technologisch of designperspectief een bijdrage aan leveren.

De eerste aflevering start met Hollands Glorie: onze eigen Wageningen Universiteit. Er is een vleescrisis op komst. In Wageningen zoeken ze daarom naar eiwitrijke en duurzame vleesvervangers: insekten. In het Restaurant van de Toekomst kun je alvast een voorproefje nemen van onze maaltijden van de toekomst. Eten we straks allemaal tagliatelle al vermi della farina en sprinkhaanburgers?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Klimaat en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Earthrise: op zoek naar milieu-oplossingen

 1. Ben zegt:

  Johanna,
  Ik ken de documentaireserie van AJ niet. Interessant is het onderwerp zeker.
  Zover ik mij kan herinneren wordt aandacht voor het voedselprobleem al sinds de zeventiger gevraagd in het kader van de schijnbaar onstuitbare globale bevolkingsgroei. Er is nu een stevige crisis gaande in de ‘Westerse’ wereld op gebied van economie. Dan hebben wij ook nog de milieuproblematiek en de onevenredige verdeling van welvaart… Spannende tijden.

 2. Aad Verbaast zegt:

  Bedankt voor de tip. Ik ga de video vandaag eens op mijn gemak bekijken.
  Dat ernaast alle crisissen een voedselcrisis is is duidelijk. 1 miljard mensen hebben niet genoeg voedsel en water.

 3. joost tibosch sr zegt:

  Het doet mij zo’n deugd dat vanuit de moslimwereld eenzelfde bekommernis over het milieu te merken is als we hier in het westen zelfs nog met veel moeite ter sprake brengen’ Tot verbazing van een Wilders’wereld zijn we samen bezig om een betere wereld te krijgen.

 4. @Ben
  Spannende tijden inderdaad, en voor velen nog veel spannender dan voor ons. Denk alleen al aan de uitputting van fossiele brandstoffen, het toenemend tekort aan water en de stijgende voedselprijzen. Voor mij is dit een van de grote vraagstukken, maar we zijn er veel te weinig mee bezig. Die serie laat zien hoe er op allerlei plekken in de wereld gewerkt wordt aan concrete manieren om er wel mee bezig te zijn.

  @Aad
  Precies Aad. Een miljard mensen hebben onvoldoende voedsel en water. Dat alleen zou een reden moeten zijn om in actie te komen.

  @joost
  Het westen en het oosten lijken vaak veel meer op elkaar dan we denken. Realiseer je wel dat Al Jazeera een enorm bereik heeft. En die serie wordt niet in de late uurtjes uitgezonden, maar op prime time op vrijdagavond, weekend in de Arabische wereld: 19.30 GMT.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s