Leestip: PVV stemde voor toepassing ‘sharia-rechtspraak’

Vanavond vindt op initiatief van PVV’er Joram van Klaveren een spoeddebat plaats over de vermeende islamisering van de Nederlandse rechtspraak. In de praktijk blijkt de PVV in de Kamer het toepassen van shariarechtspraak (haar woorden) van harte te ondersteunen. Recent stemde de PVV nog voor een wet die de toepassing van buitenlands recht in Nederland eenvoudiger maakt, schrijft Sargasso vandaag.
Onlangs werd in de Tweede Kamer met algemene stemmen een wetsvoorstel aangenomen over het conflictrecht in het Burgerlijk Wetboek. Door die Door die aanpassing kan de rechter in de toekomst makkelijker in voorkomende gevallen beslissen om buitenlands recht toe te passen, dus ook Marokkaans, Iraans of Somalisch recht.
Lees verder op Sargasso

Ook op Sargasso: De sharia-mythe van de PVV, waarin het ‘onderzoek’ van de PVV grondig wordt doorgelicht.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in De vreemdeling, Politiek, Religie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Leestip: PVV stemde voor toepassing ‘sharia-rechtspraak’

 1. rikus zegt:

  Als het alleen van toepassing is op Marokkanen is het niet zo eeg toch?
  Een flink pak stokslagen kan heel duidelijk zijn, beter dan thee drinken met COhen

 2. joost tibosch sr zegt:

  Trouw komt vanmorgen met het kopje: “Invloed sharia in nederlands recht verwaarloosbaar”. De Trouwe PVV-lezers reageren ogenblikkelijk met: ” Zie je nou wel, nu nog verwaarloosbaar, maar wacht maar eens tot de sharia het nederlands recht overspoelt! En die linksen laten dat gewoon gebeuren!”.

 3. @rikus
  Iets vertelt me dat stokslagen strijdig zijn met de fundamentele principes van onze rechtsorde. Het idee dat een rechter dat zou besluiten is niet meer dan bangmakerij. Mij lijken stokslagen erg, ongeacht aan wie je ze toebrengt.

  @joost
  Alsof het reëel is om te veronderstellen dat dat zal gebeuren. Het enige voorbeeld dat Van Klaveren eindeloos herhaalde, is dat van die Iraanse vrouw. Nou is het zo dat haar huwelijk gesloten is voor de Iraanse revolutie en de sharia toen helemaal nog niet gold als dé wet in Iran. Verder kun je ook in Nederland gewoon trouwen op huwelijkse voorwaarden én afspreken dat je in geval van echtscheiding niks op elkaar te vorderen hebt. Ofwel: er is helemaal geen sprake van strijd met de openbare orde. Dat het voor de vrouw in kwestie triest is, zeker. Ze had dat kunnen voorkomen als ze zich goed had laten voorlichten voordat ze in een buitenlands huwelijksbootje stapte.
  Want dat dit geen wet is van Meden en Perzen bewijst ook de zaak van de Irakese vrouw waarnaar in het Sargasso-artikel verwezen wordt. De Nederlandse rechter sprak op grond van het Irakese recht de echtscheiding uit en vonniste dat mevrouw na de scheiding recht had op de in het huwelijkscontract afgesproken bruidschat, die vaak als uitgestelde vorm van alimentatie gezien wordt. Maar hé de PVV kijkt wel uit om die zaak over het voetlicht te brengen. De PVV shopt niet alleen selectief in de grondrechtensupermarkt, maar ook in de rechterlijke uitsprakensupermarkt.

 4. joost tibosch sr zegt:

  Dank voor je uitgebreide antwoord, wat mijn “kennislacunes” in deze zaak aanvult! En me bevestigt in mijn interpretatie van het door Trouw wat onnozel gebruikte woord “verwaarloosbaar”, waar PVV-jongens ogenblikkelijk weer een “gaatje” zien om hun gelijk te halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s