Leestip: De sharia-mythe van de PVV

De PVV maakt zich zorgen over de ‘grootscheepse toepassing’ van de sharia door Nederlandse rechters. Die islamisering van de rechtspraak zou blijken uit onderzoek van de partij, waar de Telegraaf in april al gretig over berichtte. Morgenavond vindt een spoeddebat plaats. Uit onderzoek van Sargasso, waar ik mijn steentje aan bijdroeg, blijkt de claim van de PVV gebakken lucht. Wat is er aan de hand?

Lees verder op Sargasso

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in De vreemdeling, Politiek, Religie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Leestip: De sharia-mythe van de PVV

  1. joost tibosch sr zegt:

    Johanna, je denkt toch niet dat ze nu wel met rode oortjes zitten te luisteren! Dat is nou net het probleem! En wij..we kunnen niet anders dan dit blijven zeggen..en maar hopen dat dat doorklinkt..en minstens dat een meerderheid van de Nederlanders het verstand heeft, om dit te begrijpen! Als ik dit zeg, weet ik maar al te goed hoe pedant dat klinkt in de oren van een 1/5/1/6de? van de Nederlandse bevolking/

  2. Dat is inderdaad een probleem. En deel van de oplossing zal toch zijn dat je zelf wel bij de feiten blijft. Want anders ga je zelf ook aan fact free politics doen.

    Ik vrees dat mensen zich niet realiseren dat als we de toepasselijkheid van buitenlands recht in Nederland verbieden, het buitenland dan het volste recht heeft om dat ook te doen met onze rechterlijke uitspraken. Leuk voor al die geëmigreerde Nederlanders en voor al die expats die over de hele wereld zaken doen. Maar wellicht heten die niet Henk en Ingrid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s