Gaza verbreekt wereldrecord

Voor de verandering eens een leuk bericht uit Gaza. Van 12 juni tot 5 augustus vinden daar de UNRWA Zomerspelen plaats. Eind vorige week verbraken de deelnemende kinderen het wereldrecord vliegeren door op het strand van Noord-Gaza meer dan 7.200 vliegers tegelijk in de lucht te houden.

Kinderen in Gaza verbreken het wereldrecord vliegeren (foto: UNRWA)

Het vorige record stond ook al op naam van de kinderen van Gaza. Het werd vorig jaar gevestigd, ook al tijdens de Zomerspelen. De Zomerspelen worden dit jaar al weer voor het vierde achtereenvolgende jaar georganiseerd door UNRWA, de VN-organisatie die opvang en bescherming biedt aan circa 4,7 miljoen Palestijnse vluchtelingen. Een uitgelaten UNRWA-directeur John Ging zei:

We wachten nog op de definitieve bevestiging door het Guinness Book of Records, maar volgens onze eigen telling is het de kinderen gelukt. Wat een fantastische prestatie, twee wereldrecords in één week.

Een week eerder werd namelijk ook al een wereldrecord verbroken. Toen dribbelden meer dan 7.200 kinderen tegelijk vijf minuten lang met een basketbal, waarmee ze het in 2007 gevestigde wereldrecord van de Verenigde Staten verdubbelden. John Ging:

Zoals kinderen overal in de wereld moeten ook de kinderen hier kunnen ervaren wat normaal is, ondanks het abnormale waarmee ze in hun dagelijks leven te maken hebben. De prestatie van vandaag is een opsteker voor de hele bevolking van Gaza.

Kinderen in Gaza verbreken het wereldrecord dribbelen (foto: UNRWA)

UNRWA organiseert de Zomerspelen voor het vierde achtereenvolgende jaar. Gedurende zes weken worden op bijna 150 locaties voor bijna een kwart miljoen kinderen sportieve, recreatieve en culturele activiteiten georganiseerd. Duizenden leerkrachten die werken voor UNRWA geven hun zomervakantie op om het mogelijk te maken dat de kinderen van Gaza gewoon plezier hebben. De financiering is afkomstig van Finland, de Verenigde Staten en de Europese Commissie.

Wie de kinderen wil feliciteren met hun prestatie, kan dat doen op de Facebook-pagina van UNRWA, waar je twee filmpjes en een heleboel foto’s over de vestiging van de wereldrecords vindt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Midden-Oosten, Ontwikkelingshulp, Oorlog & geweld en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Gaza verbreekt wereldrecord

 1. Kitty Schoenmakers zegt:

  Wat geweldig!

 2. JanPlezier zegt:

  Ja Johanna het gaat eigenlijk helemaal niet zo slecht met Gaza, en het verbaast mij eigenlijk dat je daar niet eerder een artikel aan hebt gewijd. De overvolle levensmiddelen markten, waarvan we al een tijdje geleden hier op internet de foto’s van konden zien. En niet te vergeten het zwembad in Gaza dat aan de olympische standaarden voldoet. http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=285242

  En dan heb ik het nog niet over Gaza’s grootste aanwinst, een enorm winkelcentrum die een paar weken geleden is geopend. http://www.tomgrossmedia.com/mideastdispatches/archives/001127.html
  En natuurlijk voor de lezers die ook het Arabische beheersen een link: http://www.gazamall.ps/

 3. The_Saint zegt:

  "…..Voor de verandering eens een leuk bericht uit Gaza…."

  Er komen wel meer leuke berichten uit Gaza…probleem is dat die geen media andacht krijgen…puinhopen beton zijn veel interessanter voor de kijkcijfers….ellende verkoopt helaas beter.

 4. Ben zegt:

  Zoals kinderen overal in de wereld moeten ook de kinderen hier kunnen ervaren wat normaal is, ondanks het abnormale waarmee ze in hun dagelijks leven te maken hebben. De prestatie van vandaag is een opsteker voor de hele bevolking van Gaza.

  Mooie woorden van John Ging.
  Het blijft een knap fenomeen dat kinderen de ellende van alledag even kunnen vergeten en opgaan in het spel.

 5. Kitty Schoenmakers 03-08-2010 22:11 | Het deed me denken aan De Vliegeraar.

  JanPlezier 03-08-2010 22:25 | Gaza is het paradijs.

  The_Saint 04-08-2010 08:15 | Voor anderen daarentegen verkoopt het ontkennen van de ellende dan weer beter.

  Ben 04-08-2010 08:45 | Even gewoon kind mogen zijn.

 6. JanPlezier zegt:

  Johanna schreef op een reactie van The Saint,"Voor anderen daarentegen verkoopt het ontkennen van de ellende dan weer beter."

  Niemand ontkend de ellende van de Palestijnen in Gaza, maar het zwijgen over de verantwoordelijken daarvoor is misdadig. Ik heb Johanna en nog een paar anderen in al die artikelen over de Palestijnen zich nooit kritisch tegen de Hamas zien opstellen.
  Het tegendeel is eerder het geval, en daarmee lijken hun tranen over het lot van de Palestijnen wel heel erg schijnheilig.

 7. Mihai Martoiu Ticu zegt:

  Ik zie de Hasbara-peloton alweer zware drogredenen verkopen.

 8. JanPlezier 04-08-2010 09:37 | Ik begrijp dat je je aangesproken voelt door mijn reactie aan The_Saint.

  Mihai Martoiu Ticu 04-08-2010 10:13 | Wie behoort er dan volgens jou tot het Hasbara-peloton? Welke argumenten heb je daarvoor?

 9. Rob de Vries zegt:

  JanPlezier schreef dat de tranen over het lot van de Palestijnen schijnheilig lijken te zijn. Het zijn dus krokedillentranen.
  Ik kan die mening wel begrijpen, omdat het hier oorverdovend stil is als de Hamas ter sprake
  komt. Neem bijvoorbeeld de Hamas executies van Palestijnen die talrijker zijn dan de
  executies van terdoodveroordeelden in de verenigde Staten.

  Ook de propaganda over de ellende waarin de Palestijnen in Gaza zouden verkeren, die is
  is buiten proportieel, en feitelijk ook onjuist.
  Er is in Gaza geen structureel tekort aan voedsel en andere noodzakelijke middelen die nodig
  zijn voor het bestaan geweest gedurend de gesloten grenzen.

  De statistieken wijzen er zelfs op dat de Palestijnen in Gaza beter af zijn dan de
  Turken en Iraniers bijvoorbeeld.
  De levensverwachting is hoger, de kindersterfte is lager, en de geletterdheid van de
  Palestijnen in Gaza ligt hoger dan die in Turkije en Iran, om maar eens deze twee
  verontwaardigde landen te noemen.

 10. Ben zegt:

  RdV,
  …..JanPlezier schreef dat de tranen over het lot van de Palestijnen schijnheilig lijken te zijn. Het zijn dus krokedillentranen. Ik kan die mening wel begrijpen, omdat het hier oorverdovend stil is als de Hamas ter sprake komt…..

  Maar natuurlijk is het hier oorverdovend stil over de door u aangehaalde zaken. Als u het artikel gelezen had, dan was u waarschijnlijk al opgevallen dat het onderwerp daar niet over ging.

  Niets weerhoud u om dat onderwerp zelf aan te snijden op uw eigen blog.
  En dan ontvangen wij graag een uitnodiging om daarop te reageren.
  Geloof me, dat doen we met alle plezier.

 11. joost tibosch sr zegt:

  Als jongen heb ik nog de naoorlogse opwinding meegemaakt van het maken van "tonnetjes" van gevonden parachutes (voor jullie van ver-na-de-oorlog: kubusvliegers) en de "opgewonden" klossen met eindeloos veel (te zwaar, dus hangend) touw. Wat gun ik de jonge Palestijntjes en Israeli eenzelfde naoorlogse opwinding op de mooie stranden van hun land!

 12. Herman zegt:

  Beste Johanna,

  Weer een Prima artikel. Goed voor een aanbeveling.

  Het is overgenomen op: http://www.stopdebezetting.com/berichten/palestina-gaza-verbreekt-wereldrecord.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s