High-tea voor Haïti

De aardbeving in Haïti krijgt veel aandacht in de krant, op tv en internet, waarbij gaandeweg ook meer aandacht besteed wordt aan de achtergronden van Haïti. Maar passief krantenberichten lezen en televisiebeelden kijken stemt vooral droevig en maakt me machteloos. Machteloosheid slaat sommigen lam, terwijl anderen juist in actie komen.

Ik was dan ook blij om te zien dat er in de afgelopen dagen steeds meer intiatieven werden genomen om op allerlei verschillende manieren geld in te zamelen voor Haïti. Op de website van de Samenwerkende Hulp Organisaties staat een overzicht van die initiatieven.

High-tea voor Haïti - Utrecht, 24 januari 2010

Zo zag ik een bericht langskomen dat Remy Wilshaus, samen met twee vrienden tijdens Noorderslag de woordspeling High-Tea voor Haïti had bedacht. Hij aarzelde niet, maar voegde de daad bij het woord. Met als resultaat dat er komende zondag in drie plaatsen benefiet high-tea’s voor Haïti zullen worden georganiseerd.

In Bergen op Zoom organiseert men het op geheel eigen wijze onder de titel Geef hoop aan de mensen in de puinhoop!

In Haarlem sloegen groep 8 van basisschool De Ark en de ernaast gelegen scoutingvereniging Kameleon Kinheim de handen ineen. Volgens de laatste berichten hebben zich daar al 100 mensen voor aangemeld.

In Utrecht was Rock Café Stairway to Heaven zo aardig om belangeloos haar restaurant ter beschikking te stellen en hoopt men 80 bezoekers te mogen verwelkomen die elk minstens 25 euro doneren, want meer mag natuurlijk ook.

Het bijzondere van dit soort acties is dat je met een heel klein aantal mensen in heel korte tijd enorm veel voor elkaar kunt krijgen. Zo hebben we in Utrecht binnen één dag een locatie geregeld, persberichten geschreven en verzonden, flyers en posters vormgegeven. En wordt nu druk gewerkt aan het verder vormgeven van het programma en zorgen dat zondag alles goed gaat verlopen.
Het is hard werken, maar het gezamenlijk optrekken en de medewerking van iedereen die je het vraagt, geven je ook de energie om door te gaan.
Door te gaan met maar één doel voor ogen: zondag zoveel mogelijk geld ophalen voor de slachtoffers van de aardbeving. Zodat ze de hulp krijgen die ze nodig hebben.

Laat zondag ook je gezicht zien in Bergen op Zoom, Haarlem of Utrecht.
Meer informatie en aanmelden kan via: http://www.remywilshaus.nl/high-tea-voor-haiti/

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Oorlog & geweld en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op High-tea voor Haïti

 1. helena zegt:

  Well done!

 2. Theo zegt:

  Goede initiatieven.
  En er komen er nog meer.

 3. @ helena
  Kom ook!

  @ Theo
  Meld je je aan?

 4. klaphek zegt:

  Enorm, geweldig, goed. Er is veel leed, onder levende wezens. Hoeveel schapen zijn dit jaar de strot afgesneden en levend doodgebloed omdat er iets in een boekje staat? Shoarma is leed. Geef hoop aan de schapen in de puinhoop.

 5. K zegt:

  Goed zo! hopelijk breidt het initiatief zich nu uit als een inktvlek over de rest van het land.

 6. @ klaphek
  Stel je voor dat je gewoon eens enthousiast mee zou doen, en hoeveel verschil dat voor jezelf en voor de betrokkenen zou uitmaken. Cynisme is altijd makkelijk. Meld je aan zou ik zeggen.

  @ K
  Ja dat hoop ik ook! Hoe meer hoe beter.

 7. -martin- zegt:

  Succes.

 8. Laatste nieuws:

  De drie high tea’s die vanmiddag werden georganiseerd hebben gezamenlijk ruim 9.600 euro opgebracht voor de slachtoffers van de aardbeving op Haïti. Het is fantastisch dat we zo’n mooi resultaat hebben mogen boeken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s