In het westen geen nieuws

Stel dat een moslimgroepering werd opgepakt die aanslagen op kerken beraamde, dan zou dat ongetwijfeld voorpaginanieuws zijn voor elke zichzelf respecterende krant. Zo niet wanneer een extreemrechts netwerk wordt ontdekt dat van plan is om aanslagen op moskeeën te plegen. Geen krant die er aandacht aan besteedt.

In Engeland hebben contraterrorisme rechercheurs de afgelopen weken een extreemrechts netwerk opgerold. Er werden huiszoekingen gedaan op meer dan twintig locaties, waarbij 300 wapens en 80 bommen werden ontdekt, het grootste wapenarsenaal dat werd gevonden sinds de IRA-aanslagen begin jaren negentig.

32 mensen zijn in opgepakt voor ondervraging in verband met een vermoedelijk ophanden zijnde campagne van bomaanslagen tegen moskeeën. De politie vond onder meer een lidmaatschapskaart van de British National Party en extreemrechtse literatuur bij een huiszoeking bij een verdachte op grond van de Terrorism Act.

Tijdens een recente, losstaande zaak vonden rechercheurs kaarten en plattegronden van moskeeën in het huis van vermoedelijke aanhangers van extreemrechts. MI5 houdt de zaak in de gaten.

Een aantal mensen zijn gearresteerd en meer arrestaties zijn ophanden. De huidige politieactiviteiten houden verband met arrestaties in Europa, Nieuw-Zeeland en Australië. Onderzocht wordt nog wat er waar is van de beschuldiging dat veel van de wapens via het internet werden verkocht aan bezoekers van een extreemrechtse website.

De angst voor aanslagen is toegenomen nadat een complot werd ontdekt waarbij ricine zou worden gebruikt, een dodelijk gif. Twee mannen zijn hiervoor op basis van de Terrorism Act opgepakt.

Men is bang dat er sprake is van een wereldwijde trend, een zorg die is versterkt door de recente zaak van James Von Brunn, de 88-jarige racist die vorige maand een bewaker van het Holocaust Museum in Amerika doodschoot.

Sir Norman Bettison, hoofd van politie in West-Yorkshire zei:

‘The internet gives it reach and scope. The big bad wolf is still the Al- Qaeda threat. But my people are knocking over right-wing extremists quite regularly. We are interdicting it so that it doesn’t first emerge into the public eye out of a critical incident like an explosion.’

In Engeland zijn het afgelopen jaar verscheidene rechtsextremisten opgepakt. De 31-jarige neo-Nazi Martyn Gilleard, een vorkheftruckchauffeur, wilde ‘de toekomst veilig stellen voor blanke kinderen’. In zijn flat werden explosieven gevonden, evenals lidmaatschapskaarten van het National Front, de British People’s Party en de White Nationalist Party. Hij werd veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf.

Tijdens de Europese verkiezingen van vorige maand won de British National Party voor het eerst twee zetels in Yorkshire en het noordwesten. Op landelijk niveau behaalde de partij 6,2 procent van de stemmen.

Lees het hele artikel op TimesOnline

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in De vreemdeling, Politiek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

38 reacties op In het westen geen nieuws

 1. ron rozen zegt:

  Erg maar peanuts vergeleken bij de Moslimaanslagen deze week.

  http://www.thereligionofpeace.com/

 2. The Tree zegt:

  Ben de laatste weken niet echt met nieuws bezig geweest, maar War on terror stemt altijd tot nadenken.

  “The internet gives it reach and scope,” said Bettison. “The big bad wolf is still the Al- Qaeda threat.
  deel die mening met hem. Moslimextremistisch groeperingen zullen nog meer voor problemen en onrust gaan zaaien ben ik bang. Allemaal gezaaid in het ongelooflijke domme verhaal over Wat Alah nu anders bedoelt dan God.

  Maar Alah en zijn koran versen, kwamen na God en dat vergeten ze…

  Het is een verdraaide waarheid geboren uit jaloezie om te denken dat het anders was bedoeld.

 3. The Tree zegt:

  @Ron
  Islam the religion of peache my ass!

  Kun je die site voortaan blokken…
  lees zo iets alleen als ik research zou moeten doen.

 4. Peter Louter zegt:

  =Zo niet wanneer een extreemrechts netwerk wordt ontdekt dat van plan is om aanslagen op moskeeën te plegen. Geen krant die er aandacht aan besteedt.=
  Nogal boude bewering als je verwijst naar Timesonline. Morgen zal het hier wel in de krant staan.
  Hoe lees ik het: de nood in Engeland is hoog gestegen als mensen op zulke ideeën komen.

 5. Martin Broek zegt:

  Volgens mij heb je gewoon gelijk Johanna de aandacht voor islamitisch geweld is groter dan die voor het geweld uit ons eigen midden dat wordt gepleegd door idioten die geloven dat de islam een gevaar is dat met aanslagen bestreden moet worden.

 6. @ Peter
  Geloof je het zelf? Het stond eergisteren al in de Sunday Times en de online editie TimesOnline. Ruimschoots op tijd op minimaal op de internetedities terug te vinden zijn.

 7. @ ron
  Hoeveel aanslagen door moslims zijn er deze week in Engeland gepleegd?

 8. Marjelle zegt:

  Mee eens en aanbevolen, Johanna.

 9. The_Saint zegt:

  Ken dat gevoel..duizenden goede zaken die hier dagelijks plaats vinden in samenwerkings verband tussen palestijnen en joden…op hoog nivo en op street level.
  Het enige wat in het nieuws blijft zijn de hopen beton en de huilende vrouwen die er bovenop zitten en de karren met ezels die de straten bevolken……moet ook onder de aandacht blijven,maar een balans is ver te zoeken…ik heb daar in een vorig blog eens de feiten van de NOS in weg gezet….het was verbijsterend gewoon wat de Nederlander ziet om 8 uur met z’n bakkie op z’n knietjes.

  Tot nu toe hoor ik van iedereen die Israel voor het eerst bezoekt dat men verbaasd is hoe het eruit ziet..altijd in schril contrast met het beeld wat men heeft ingegoten gekregen door de [vaak bias] media…Israel scoort nu eenmaal hoog in kijkcijfers…en hoge kijkcijfers = geld uit de grote ruif

 10. P.H.M. van de Kletersteeg zegt:

  Tja, als de staat niks doet…Als de politie in opleiding te horen krijgt marokkanen niet te arresteren, als het geweld van marokkanen ongestraft blijft, dan is het logisch te verwachten dat na een jaar of 30 de mensen zelf iets gaan doen.

  Niet verwonderlijk.

  WEL verwonderlijk, dat er nog niks gebeurd IS, tegen het terrorisme van de liinkse kerk, die ook in andere onderwerpen de maatschappij verstierd heeft

 11. jbourbon zegt:

  En hij heeft, zoals bijna altijd, het weer niet begrepen, die P.H.M. van de Kletersteeg.

  Gelukkig maar, als het gemiddelde niveau van de PVV-aanhanger zo blijft, hoeven we er niet echt bang van te worden.

  Behalve als dat soort idioten overgaan tot terrorisme dat, zoals hier dus aangetoond, ook kan. Maar ja, dan hebben we dus gelukkig de nationale veiligheidsinstanties die dat kunnen blokkeren.

 12. P.H.M. van de Kletersteeg zegt:

  @Nouri: gelieve post van Bourbon te verwijderen; is een aanval op mijn persoontje en beledigend.

  Nou wet wel, dat bij gebrek aan enig inzicht aan zijn kant hij niet capabel is tot meer, maar dat probleem moet hij maar poneren bij zijn psychiater, die, naar ik vermoed, na intensieve terapie van 20 jaar, de moed bijna heeft opgegeven.

 13. @ PHM
  Wat ben je ineens gevoelig geworden. Was het niet zo dat we tegen een stootje moeten kunnen?

  Desalniettemin:

  @ PHM van de Kletersteeg
  @ jbourbon

  Gelieve u te onthouden van aanvallen op en negatieve opmerkingen over / tegen uw mede-reageerders.

 14. ron rozen zegt:

  @Johanna Nouri
  Tja als ik het perse beperkt moet houden tot deze week heb je gelijk, maar hetzou belachelijk zijn. Je kunt het beter vergelijken met de aanslagen die in London zijn gepleegd in een bus en in de Metro. Het zal ook wel de bedoeling zijn geweest van de terroristen om zich daarop te wreken.

  Ben blij dat je in Nederland woont waar we Wilders hebben, die zorgt ervoor dat we hier geen bommen nodig hebben Wat ik in het Parool las over de toestanden op het Leidseplein ( voor de moordpartij) http://www.vkblog.nl/bericht/267796 kan ik politiek vertalen door mijn stem uit te brengen op Wilders als ik dat zou willen. In het Verendigd Koninkrijk bestaat die mogelijkheid niet.

 15. Ina Dijstelberge zegt:

  @ Johanna : Ik had het bericht ook gelezen en vroeg mij af wanneer het -hier in het nieuws zou komen. @ Ron : Je hebt de bnp…

 16. ely zegt:

  Dat is het risico van het de Hetze vorming
  Als we de hetzers niet de mond snoeren gaat dit van kwaad tot erger
  En de hetzers praten zoiets goed door te zeggen

  =de nood in Engeland is hoog gestegen als mensen op zulke ideeën komen=

 17. ron rozen zegt:

  @Ina
  Ik wil je niet afhouden van eventuele vergelijkingen van de bnp en pvv, maar de bnp zal nooit zijn stem kunnen laten horen in het "House of commons" . Hoe minder ze dat kunnen is hoe extremistischer een dergelijke partij wordt ben ik bang.

  @Ely
  Met de opmerking van Peter kun je twee dingen doen, je afvragen of er een verband bestaat tussen extremisme en onderdrukking.
  Of je plek in de hemel, je conformatie aan de groep waar je graag bij hoort (de mondsnoerders) nog eens extra zeker stellen door hem te kwalificeren zoals jij dat doet.

  Als je graag monden snoert zul je je in steeds vreemder bochten moeten wringen denk ik. Misschien moet jij op het Leidseplein ook eens op zoek naar iemand die die vermoordde kerel "Rotmarokkaan" heeft horen roepen tegen zijn moordenaar. Verwijzingen naar het verleden van de Telegraaf lijken me op den duur onvoldoende om je doel te bereiken.

 18. Ina Dijstelberge zegt:

  @ Ron : De BNP kan inderdaad door het kiesstelsel in de UK moeilijk in het parlement komen. Dat geldt ook voor de Groenen bevoorbeeld. Lokaal maken ze meer kans en zo zijn er daar wel degelijk zetels gewonnen.
  Onderdrukking, marginalisering en demoniseren leidt in vele gevallen tot extremisme bij een klein deel van de hieraan onderhevige groep.

 19. ron rozen zegt:

  @Ina Dijstelberge
  Enig idee hoe groot dat deel is. Kun je je daar niet over uitspreken. Het is belangrijk want dat deel wordt natuurlijk kleiner gemaakt naar gelang de "progressiviteit" van iemand. Het beste is daarom ook met cijfers te komen of het te hebben over "een deel van de groep" zonder het adjectief.

 20. ron rozen zegt:

  @Ina
  Dat de Groenen hun stem niet kunnen laten horen in het parlement had van de winter wel een potsierlijk gevolg: Namelijk de vlieg(!) reis van David Cameron naar Noorwegen waar hij in een hondeslee de conservatieven een groen kleurtje probeerde te geven.

 21. Ina Dijstelberge zegt:

  @ Ron : De grote van dat deel is afhankelijk van de mate van onderdrukking etc… en de verzetsbereidheid van de groep. Het is een algemeen gegeven.

  Degene die tot geweld overgaan zijn zoals de praktijk overal te wereld laat zien kleine fracties.
  Pas wanneer er algemeen gevoel ontstaat dat de zittende macht om te werpen is komt er de massa in beweging.

  Voor cijfers ga even googelen…

 22. ron rozen zegt:

  @Ina
  Ga zelf even googelen voordat je iets beweert

 23. Maria Trepp zegt:

  Rechtsextremisme, ook onder Nederlandse jongeren, komt veel minder in de media dan alles wat met islam of vermeend islam te maken heeft ( de meeste marokkaaanse relschoppers hebben nog nooit een moskee van binnen gezien).

 24. ron rozen zegt:

  @Maria Trepp

  "De meeste marokkaaanse relschoppers hebben nog nooit een moskee van binnen gezien"

  Waar haal je dat nou weer vandaan, niet uit cijfers in ieder geval. De Islam is juist zo leuk omdat de arts er naast de relschopper bidt , dat in tegenstelling tot hoe het er in de Katholieke en Protestantse kerken toegaat, die in bezit zijn genomen door de elite. Ga eens op zondagochtend naar de Oude kerk in Amsterdam. Hoewel die kerk in de hoeren en junkiebuurt staat zul je niemand van beide groeperingen de dienst bij zien wonen.

  Toen er in de Oosterparkstraat een criminele Marokkaan is doodgereden door een Surinaamse vrouw volgde ’s avonds een stille tocht naar de moskee in (naar ik meen) in de Javastraat, maar misschien was het die aan de Weesperzijde.

 25. P.H.M.van de Kletersteeg zegt:

  @nouri: natuurlijk kan ik wel tegen een stootyje; maar dat wil niet zeggen dat ik van het plebs alles accepteer; sommige boerenhufters moeten een minimum aan manieren leren.
  Maar je hebt gel;ijk; ik zal bourbon geen hersenloze randdebiel meer noemen. (ook al issie het)
  ——————
  Al in de tachtiger jaren was het zo, dat als je een marokkaanse snotneus in zijn kladden pakte en naar het politiebureau bracht, omdat ie bezig was in jouw auto in te breken, hij na aan half uur weer buiten liep, en jij na 3 uur nog daar zat.
  Daarna kreeg je mededeling dat er niks aan gedaan werd en dat je blij mag zijn zelf niet vervolgd te worden.

  Kijk, iedereen heeft wel ervaringen en voorbeelden.
  Als het een kleine groep van de marokanen was; maar dat is niet zo.

  In ierland waren de rechtsextremisten het, die roemeense zigeuners eruit pestten.
  maarre….schreef er EEN enkele krant WAAROM?????
  Nee dus.
  De ieren zijn gastvrij volkje.

  Maar iedereen die er mee te maken heeft heeft genoeg van de moslims.
  En dat worden er iedere dag meer en meer.

  En als de politie dan al stelselmatig en als richtlijn niet vervolgd of optreedt, moet de bevolking dat zelf doen.
  Dat is wel onwettig, maar rechtvaardig , terecht en voorspelbaar.

  "rechtsextremisme" : bullshit.
  Als je een paar jaar terug zei "vol is vol" kwam je al voor de rechter.
  Als "rechts" een scheet laat, staat het met hoofdletters in de krant.

  Dat de PVV de enige is die…. is goed fout.
  Iedere bevoordeling van een groep aso’s brengt PVV stemmen.
  Als geen enkele partij iets doet voor wetshandhaving, heeft de bevolking zelf het recht..

  Wat betreft die criminele marokaan die werd doodgereden%3

 26. The_Saint zegt:

  Vandaag precies 2 jaar geleden vonden de aanslagen in London plaats…waarbij ook een onschuldige voor terrorist werdt aangezien en in de metro met schoten door zijn hoofd om het leven kwam….schoten afgevuurd door een speciale anti-tereur groep van de politie…..en een nieuw woord werd toegevoegd :
  Home – grown terroristen.

 27. jbourbon zegt:

  @Nouri:
  Kletersteeg schrijft:
  "@nouri: natuurlijk kan ik wel tegen een stootyje; maar dat wil niet zeggen dat ik van het plebs alles accepteer; sommige boerenhufters moeten een minimum aan manieren leren.
  Maar je hebt gel;ijk; ik zal bourbon geen hersenloze randdebiel meer noemen. (ook al issie het)"

  En hij vraagt om een ban voor mij? Wie is er nu hardnekkig "beledigend"?

  Voor mij hoef je hem niet te verwijderen hoor, door de toon en inhoud van zijn stukjes diskwalificeert hij immers voordurend zichzelf. Het is beter dat iedereen dat lezen kan.

  Ik zal hier niet verder op hem reageren, dat beloof ik je.

 28. P.H.M.van de Kletersteeg zegt:

  Ja, en de man was geloof ik alleen maar een electricien uit argentinie.
  Zijn nabestaanden hebben zelfs geen verontschuldiging of compensatie gekregen.
  Over fanatisme gesproken…..

 29. P.H.M.van de Kletersteeg zegt:

  @nouri: als je mijn posten heb gevolgd, zie je dat ik REAGEER als het om schelden gaat; zie je ook, dat diegenen dan altijd verliezen.
  Ik neem dus nooit initiatief.
  Wel ben ik super rancuneus; als kind al, is een aangeboren tik.

  Maar goed, het zou me niet verbazen als ze wat van plan waren vandaag.
  Het wordt ook te gek.
  In duitsland waren er in 1990 9 moskeen; nu 120 en een super moskee is inaanbouw in keulen.
  Dat moet niet doorgaan; dat spreekt voor zich.

  Pas als in islam landen RK kathedralen gebouwd worden op kosten van de staat aldaar…..

 30. Excuus voor mijn late reactie. Ik ben sinds vanmorgen in het buitenland, in Skopje op precies te zijn, hoofdstad van Macedonië, een door oorlog geteisterd land dat weer hard aan het opkrabbelen is.

  De reacties lezend valt me op dat degenen die in de Islam een gevaar zien vanwege het geweld dat op een aantal plaatsen in de wereld in naam van de Islam gepleegd wordt, vooral erg veel begrip hebben voor rechtsextremisten die aanslagen voorbereiden. Dat is meten met twee maten.

  Wat mij betreft is geweld nooit goed te keuren. Ook niet, PHM, als er nu in Duitsland 120 moskeeën zijn.Moskeeën zijn een uiting van de vrijheid van religie, een groot goed in onze maatschappij.

  In Islam landen worden worden wellicht niet zo veel kathedralen gebouwd, en zeker niet op kosten van de staat. Hier ook niet trouwens hoor, kerken en moskeeën worden over het algemeen niet met overheidsgeld gebouwd.

  Ook hier geldt weer dat de godsdienstvrijheid in de islamitische landen verschilt van plaats tot plaat. In mijn tweede thuisland Jordanië bijvoorbeeld kunnen christenen in alle vrijheid hun geloof belijden, hun eigen kerkelijke centra hebben. De bekendste kerk in Jordanië is die in Madaba, die een mozaïekkaart van het Heilige Land heeft, een van de grootste toeristische attracties. Dit voorjaar werd nog een centrum voor de baptisten geopend, live uitgezonden, een dag lang, op Jordan TV. En ook het bezoek dat de paus daar ondanks aflegde, werd van a tot z gevolgd.

  ‘Hoe lees ik het: de nood in Engeland is hoog gestegen als mensen op zulke ideeën komen’, aldus Peter Louter. Is dat ook een legitiem argument als moslims dit gebruiken? De nood was zo hoog gestegen dat we dachten kom we plegen een aanslag?

 31. ron rozen zegt:

  Is dat ook een legitiem argument als moslims dit gebruiken? De nood was zo hoog gestegen dat we dachten kom we plegen een aanslag?

  Dat is toch geen vraag meer Dat zie je toch een paar keer per jaar wat ze zich menen te kunnen permiteren met een beroep op hun "nood"

 32. @ ron
  Is de nood van een extreemrechtse aanslagenpleger legitiemer dan die van een extremistische moslim? Lijkt me niet. Aanslagen zijn nooit goed te praten. En het is bizar dat juist omdat zo’n netwerk niet zo vaak wordt opgerold, dit niet het nieuws haalt. Terwijl er toch wereldwijd regelmatig aanslagen worden gepleegd door gederailleerde extreemrechtse figuren.

 33. ron rozen zegt:

  Nee je hebt gelijk het was een beetje een rare reactie.,maar je kunt een nog niet gepleegde aanslag vergelijken met een gepleegde aanslag vind ik.

  Over het algemeen is heeft het voorkomen van een aanslag niet zoveel nieuwswaarde is me opgevallen. Ik heb wel eens items op de televisie gezien over een verijdelde aanslag. Het heeft niet dezelfde uitstraling als een aanslag.Niet leuk voor mensen die al het werk verzet hebben lijkt me. Volgens mij heeft het te maken met de leugens die "officiele mededelingen" vaak blijken te zijn.

  Daarom geloof ik het verhaal over de Hofstad groep maar half, er is per slot van rekening niets gebeurd. Ze kunnen me nog meer vertellen denk ik. Een aanslag daarentegen is een feit.

 34. ron rozen zegt:

  De Moslims krijgen vaak op hun donder maar wat dacht je van de Christenen. Ik moet nog altijd iets wegslikken als ze het over Jezus Christus hebben. "Het beste is dat alle geloven verdwijnen. wat een fijne wereld zou dat zijn" Over de oorlogen, waar ik me schuldig ove moet voeln. De moslims hebben geen last van Darwinisten die je iedere dag weer belachelijk lopen te maken. Denk maar niet dat als christenen het makkelijk hebben tegenwoordig.

 35. P.H.M.van de Kletersteeg zegt:

  De onderliggende reden is simpel:
  –er is terechte sterke onvrede
  –de overheid doet niks
  –de mensen gaan het zelf doen

  Verwachting
  –loopt een paar keer uit de hand
  overheid neemt over en neemt wel maatregelen
  probleem opgelost

  Hoe lang denk je dat het duurt voordat er in amsterdam wat gebeurt?
  b.v. dat een plein of straat leeggeveegd wordt?

  Oh; moskeen hebben niks met religie te maken maar met machtvertoon.
  In het bijzonder die in Keulen; moet groter dan de kathedraal.
  Islam is geen religie maar een stamdoctrine.

 36. Pingback: Waarom haten ze ons? | Levantijnse berichten

 37. Pingback: In het westen geen nieuws (deel 2) | Levantijnse berichten

 38. Pingback: ‘Dadelijk moeten we lokmoslims gaan inzetten’ | Levantijnse berichten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s